SonarMix 011: Pedro Vian - Un passeig de tardor a través de la col·lecció d’escolta de l’artista experimental

28/09/2022

El SonarMix de l’artista experimental barceloní i propietari de segell Pedro Vian pren una direcció diferent de la d’edicions anteriors de la sèrie. Aquest vell conegut i habitual col·laborador de Sónar (ha participat en cinc ocasions al festival amb diversos projectes) ens ha proporcionat un mix que es distingeix d’episodis anteriors, més orientats a la pista de ball. “Em vaig centrar en una sessió pensada per a ser escoltada”, ens explica. “La vaig gravar amb discos de vinil però amb un sol plat, utilitzant reverberació per a les transicions i editant posteriorment amb Ableton Live.”
El resultat és una selecció musical reposada i seductora: un passeig de tardor a través de les últimes escoltes de Vian. L’ambient de postal de Susumu Yokota (pròximament al segell Modern Obscure Music del mateix Pedro Vian) interactua amb el gòtic “Midnight Blues” de Pavel Milyakov & Yana Pavlova. L’steel-drum reggae de Steel An’ Skin dóna pas al pioner del New Age català Pep Llopis. També hi ha música inèdita del propi Vian (que està treballant en un nou àlbum en solitari) i un parell de discos absolutament inidentificables.

Més enllà d’escoltar música, Vian està centrat en desenvolupar Modern Obscure Music amb “nous artistes i un recopilatori en la línia de PRSNT”, així com en llançar dos projectes que va estrenar per a Sónar l’any passat. Al novembre, es publicarà Cascades en col·laboració amb l’artista italià Daniele Mana, una idea que es va estrenar en directe a Sónar Barcelona 2022. “Vam connectar de seguida”, diu Vian sobre l’àlbum, que es va crear en uns “tres dies extraordinàriament prolífics” en els quals els dos artistes van passar nou hores al dia gravant música “entre pasta i cafè” a Torí, la ciutat natal de Mana. També està treballant en un àlbum amb el reconegut músic català (i antic col·laborador de Rosalía) Raül Refree, amb qui va actuar en directe per a Sónar a Barcelona durant la tardor de 2021.

“Sónar és una segona casa per mi”, -diu-, “un esdeveniment que em dóna l’oportunitat d’exposar el meu treball”. SonarMix 011 és, doncs, una mirada a l’imaginari d’un artista l’obra del qual sempre tindrà espai aquí.

Tracklist:
Susumu Yokota - Song Of The Sleeping Forest
Harris Ledins - Quia Expedit
Pavel Milyakov & Yana Pavlova - Midnight Blues
Unknown - Unknown
Unknown - Unknown
Robert Musci - Claudia, Wilhelm R And Me
Pierre Bastien - Dos Soleares
Total Control - Interlude
Steel An Skin - Gadzo Drumming
Steel An Skin - Reggae Is Here One Again
Pep Llopis - La Nau Dels Argonautes
Pedro Vian - Unreleased
Grace Davison Richter - Path 5 Delta
Max Loderbauer - Artus
Shackleton - You Touched Us With Light