SonarMix 010: Lucient - Un warm-up atípicament intens a càrrec del veterà DJ local

5/07/2022

Downtempo, bass music, ritmes trencats i accelerats en quantitat, detalls house i tot quant pugui trobar-se entre mig. A SonarMix 010, s’expressa la multifacètica progressió d’estils de Lucient, gravada durant el seu set d’obertura a SonarClub el dissabte, abans que The Chemical Brothers pugessin a l’escenari.


Alguns podrien escoltar “Adrenal Vision” de Duswunder asseguts al terra, mentre d’altres opten per arrencar els primers balls de la nit. Clàssics com “EM Ocean” de Modeselektor donarien la raó als primers, encara que, pocs minuts després, Karima F i el seu “Crab Ride” revolucionarien definitivament la pista, marcant un clar punt d’inflexió en el set. “Sempre tinc en compte el context de la sessió a l’hora de seleccionar la música. Òbviament, estar obrint SonarClub abans de The Chemical Brothers era un gran condicionant i el vaig tenir en compte tant en la intensitat com en la progressió, intentant mantenir sempre un discurs propi.”

El que és innegable és que, pel seu debut en solitari a Sónar, Lucient va apostar per música fosca, intensa i intimista, allunyada de l’ambient o el house més colorista que li caracteritza en altres ocasions. Ell sabia que funcionaria: “A festivals, amb escenari gran i allunyat del públic, acostumo a portar els sets més preparats, ja que no és tan senzill captar el feedback del públic. No obstant això, a Sónar, tinc l’avantatge que porto assistint 18 anys seguits com a espectador. He estat moltes vegades a l’altra banda, per la qual cosa tenia bastant clar el que em trobaria.”

Lucient té gairebé preparat el live del seu àlbum de debut Sa Casa Des Carbó, publicat a l’abril, i començarà a presentar-lo després de l’estiu, abans de tancar-se a treballar en un nou EP més enfocat a la pista de ball i sobre el que ja maquina algunes idees. Fins que arribi el moment, SonarMix 010 ens permet submergir-nos en la gran biblioteca del productor i selector català, que conté perles com el remix de “La bía en roça” de Califato ¾ a càrrec de Merca Bae o la bogeria final en clau makina de yousei remesclant el “Hyperballad” de Björk.

“Sónar és un somriure instantani, emoció i excitació,” diu. A Sónar 2022, ell va tenir sens dubte part d’aquesta responsabilitat.

Tracklist:
Duswunder - Adrenal Vision
Air Max ‘97 - Mouthfeel
Roy Mills - 100% Pure Hygiene
Henzo - Iron Lighter
Christian Coiffure - Drain
Modeselektor - EM Ocean
Flore - The Fiery Principle
Mafou - Khezu
Karima F - Crab Ride
Davis Galvin - Rissp
Maara - Mommy’s In Trouble
Ayesha - Fractals
Califato ¾ - La bía en roça (Merca Bae Remix)
A.Fruit ft. Julia Marks - The Party Is Inside
Simo Cell - YES.DJ
Aphex Twin - 54 Cymru Beats
Overmono - iii's Front
Björk - Hyper-Ballad (yousei’s Remix)