SonarMix 004: ETM - Melodia i melancolia ‘made in’ Barcelona

11/05/2022

Una mescla de trance i reggaetón, d’electrònica nostàlgica i perreo “lento y violento”. Així ens dóna ETM la benvinguda al seu univers: un imaginari sonor que podria semblar arriscat sobre el paper, però que sona natural i funciona a la perfecció quan surt de les mans de Modest Ferrer.


A SonarMix 004, assaborim tots els pals: del pop-rock de Petit Ibèric als breaks de JP Sunshine & Guim, passant per la celestial col·laboració amb mariagrep i per melodies bucòliques i veus de somni, moltes d’elles protagonitzades per talls originals d’ETM, ja sigui sota el seu propi àlies o com a Palica -nom del duo neo-trance que forma juntament amb Arj0na-.

“Puc afirmar que hi ha molt pocs productors a Espanya que hagin col·laborat i treballat amb artistes i segells tan dispars com jo,” ens explica a l’hora de parlar-nos de la seva aparició a Sónar 2022 (obrirà a SonarPub by Thunder Bitch el dissabte a les 22:00h). “Sónar és, amb molta diferència, el festival al qual li tinc més afecte i del qual guardo millors records.”

ETM va gravar aquest SonarMix 004 l’última setmana d’abril: “He anat compilant els temes al llarg de tot el mes. La intenció era recopilar cançons d’artistes locals i nacionals amb els quals he col·laborat i que m’han inspirat últimament, a manera de souvenirs de l’escena pàtria.” Aquesta idea és, precisament, el fil conductor de la sessió: “El concepte del mix neix a manera de souvenirs de Les Rambles, ja que sembla que, al final, tots acabem sent una caricatura de les nostres arrels i d’allò que ens caracteritza.”

El seu remix del “The Hollow Men” de Tord -un oasi de ball enmig de l’intens i emocional trajecte contemplatiu plantejat per ETM- projecta aquelles primeres suors a Sónar de Nit: densitat en la línia de greus i violència en els drops i els snares. Mentre arriba aquest moment, Modest continua treballant en la seva música, principalment en el seu nou EP en solitari, però també en “molts projectes paral·lels”. Ens els enumera: “Tinc coses amb JP Sunshine & Guim, algun tema amb Petit Ibèric, col·laboracions amb GAZZI, Zero Castigo, oqbqbo o Mikey Enwright, nous releases d’artistes programats per al col·lectiu/segell WADD, festes mensuals també del col·lectiu, produccions per a alguns artistes com Pedro LaDroga, Maka, 8kito o BRAVA i, en breu, el llançament del nou EP de Palica via Audio Bambino.”

Tracklist:
ETM - Lento
ETM - Untitled
Petit Ibèric - Cançó XXX (ETM Remix) (WADD)
JUAN - Tot Al Seu Lloc (self-release)
Mikey Enwright & ETM - Dejate (Edited Arts Records)
Infant Blai - Iberus (نهر إبرو) (self-release)
ETM - Untitled
Palica - No Distance (aviat a Audio Bambino)
JP Sunshine & Guim - Toc de Breaks (aviat a SCDD)
Tord - The Hollow Men (ETM Remix) (Prinzedom Records)
ETM - Untitled
Cobla Barcelona - Llevantina (ETM Remix Lil Guiu Mashup)
egaræ - 10 (PAWN Gang Cover) (self-release)
Altersaba - Nana (self-release)
Petit Ibèric - Cançó Brutal (WADD)
egaræ - Penitents (Back Street Boys Cover) (self-release)
Petit Ibèric - Boig per tu (SAU Cover) (WADD)
ETM - Untitled
mariagrep & ETM - Aunque vaya a volver (WADD)
ETM - Canal (aviat a WADD)