Sónar+D 2022 fa un salt qualitatiu amb nous espais i formats

9/03/2022

Sónar+D estrenarà enguany nous formats i espais i s'integrarà de manera orgànica en els continguts de Sónar de Dia. A més, ocuparà íntegrament el Palau de Congressos de Barcelona. El nou Sónar+D presentarà formats innovadors i proposarà un recorregut a través d'espais que afavoriran la interacció, el descobriment i el retrobament físic entre públic, artistes, científics i professionals creatius.
 
Els principals eixos temàtics seran tres. En primer lloc, hi haurà una àmplia mirada a la Web3, anant des de les economies digitals i la descentralització fins al criptoart, els mercats creatius i les noves maneres d'organitzar internet. La Intel·ligència Artificial (IA) és el segon tema, explorant les implicacions d'aquestes noves tecnologies en l'art i la societat. Finalment, el programa abordarà un ampli debat sobre Ecologia Acústica, en el qual s'explorarà la rellevància del so en les relacions entre Terra, Naturalesa i Humanitat i com aquest es converteix en una nova i disruptiva font d'informació a l'hora d'investigar i innovar.
 
Una gran novetat és la creació de l'àrea de debat SonarÁgora -on s'oferiran masterclasses i unconferences-, així com d'un nou escenari +D, dissenyat per a albergar actuacions híbrides, a mig camí entre la conferència i l'espectacle, amb un decidit enfocament sobre el component audiovisual.

Finalment, l'auditori SonarComplex serà aquest any l'escenari de Sónar de Dia per a presentar les propostes musicals i audiovisuals més arriscades i sofisticades, espectacles amb un alt component tecnològic i escènic i orientats a l'experimentació AV. Entre ells, destaca l'acabat d'anunciar ‘Transient’, presentat per ME by Meliá, de l'artista italià Quayola, que s'estrenarà a Espanya tant en format performance audiovisual a dos pianos com en format instal·lació immersiva de gran dimensió. El show-demo ‘Uncompressed’ presentat per Patreon dels artistes i youtubers Hainbach, Look Mum No Computer i Cuckoo, els experiments vocals de Tarta Relena i Lafawndah, la percussió experimental d'Eli Keszler, la unió AV de IHHH & Desilence i ‘Echoluminescence’ de Lyra Pramuk són també part de la proposta de SonarComplex.
 
Les Acreditacions de Sónar+D 2022 ja estan disponibles aquí.