Sónar Barcelona 2023 anuncia els primers noms i presenta la campanya gràfica del 30è aniversari

30/11/2022

Els 30 anys de Sónar seran tota una celebració. Una gran festa que comptarà amb més de 100 shows en viu i DJ sets que representaran els sons més rellevants de la música electrònica contemporània, tan propera al club i a la pista de ball com a l’exploració de nous llenguatges sonors.

El festival proposa en el seu 30è aniversari un line-up que celebra la cultura de club, la figura del DJ com a vehicle cultural del nostre temps i la diversitat de sons que protagonitzen el panorama actual. Ho farà amb artistes emblemàtics i les figures més candents del moment, per continuar oferint un espai per al descobriment i la inspiració, que serveixi al seu torn de mirall i plataforma per a diverses generacions d’artistes locals i internacionals.


Els grans noms de l’electrònica

Sónar 2023 comptarà amb el potentíssim directe de Bicep, un dels shows electrònics més aclamats al Regne Unit durant l’última dècada. Peggy Gou, Honey Dijon i The Blessed Madonna s’encarregaran dels sets més colorits d’aquesta edició, mentre que Solomun debutarà per fi a Sónar i Amelie Lens tornarà a agitar SonarClub amb el seu techno àcid i accelerat. Una aposta que es completa amb dos fidels amics del festival que no podien perdre’s el 30è aniversari: Laurent Garnier i Richie Hawtin.


Les propostes més avançades

Els sons més arriscats de l’avantguarda conviuran amb la pista de ball. Fever Ray -coneguda també per ser meitat del duo The Knife- torna al festival per presentar el seu nou projecte a Sónar de Nit. La seva influència es podrà sentir també en la música i l’estètica de les catalanes Marina Herlop i CLARAGUILAR, totes dues amb shows inèdits.

Tres artistes de culte també tornen a Sónar per celebrar l’aniversari: el polivalent productor Oneohtrix Point Never, el genetista convertit en músic Max Cooper i el llegendari artista sonor i visual japonès Ryoji Ikeda. Amb ells, el dissenyador de so avançat Koreless i les actuacions audiovisuals de Carles Viarnès & Alba G. Corral  i Desert. Una altra col·laboració de tall experimental serà la de Santiago Latorre & Colin Self, que presentaran el projecte Architecture of Friendship. Grove, 700 Bliss i el show ‘Escapology’ de Kode9 oferiran altes dosis de radicalisme, tant en el camp sonor com en el camp polític. Lucrecia Dalt oferirà el seu nou directe ‘¡Ay!’ i les visions alternatives del pop arribaran de la mà d’Erika de Casier, Perera Elsewhere i Crystal Murray.

 
Música de club
 
Sónar sempre ha donat espai a la música de club global. La diversitat i la novetat tindran presència a través de la frescor de Logic1000, el jungle rejovenit de SHERELLE x Kode9, les llegendes del ballroom house MikeQ i del drum‘n’bass DJ Marky & MC GQ i altres figures abanderades del latin club com Nick León, Manuka Honey i Dinamarca. Amb ells, estaran les selectores CC:DISCO!, Eliza Rose i Carista, al costat d’altres com JOVENDELAPERLA, Baba Sy, l’estendard de l’UK garage DJ EZ o l’agosarada Deena Abdelwahed, sense oblidar els ritmes pesats d’Omagoqa i els DJ sets multi-gènere dAnz, Ahadadream i Aquarian.
 
El format back-to-back tornarà a tenir una presència important al festival amb una sèrie de duplos d’excepció a cabina: la connexió Barcelona-Berlín en clau techno colorit d’ISABELLA b2b Roza Terenzi, la unió brasilera BADSISTA b2b Cashu, la psicodèlia de matinada de Call Super b2b Sedef Adasi, la girlband de Granada B2BBS i dues icones de la ràdio britànica com Bradley Zero b2b Moxie.

La música de club aquest 2023 també es presentarà amb actuacions en viu. La provocativa rapera britànica Shygirl, els lúdics i poc convencionals Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Albany amb la seva proposta trap sentimental, el superproductor de Salamanca Merca Bae amb el seu nou live ‘2048’ i la masterclass de techno psicodèlic de Wata Igarashi componen aquesta eclèctica llista.


30 anys de Sónar: una campanya d’imatge creada per Intel·ligència Artificial

Sónar ha revisitat les campanyes de tots aquests anys mitjançant l’aplicació de la Intel·ligència Artificial.

Aquesta IA ha realitzat 29 entrenaments, utilitzant en cadascun d’ells una de les campanyes gràfiques presentades al llarg de la història del festival. La IA, a la recerca d’aconseguir la capacitat de generar imatges que podrien encaixar amb cadascuna d’aquestes campanyes, s’ha entrenat i ha generat multitud d’imatges prova/error. És a la bellesa d’aquest error on Sónar ha trobat la imatge del seu 30è aniversari.

Un cop més, ha estat als indrets menys convencionals on ha nascut la campanya d’imatge, tal com ve succeint des de 1994. Sónar processa així 30 anys de vida des de la innovació, utilitzant una tecnologia nova en constant evolució.


Nous formats i espais a Sónar de Dia

El 30è aniversari oferirà també una experiència nova a Sónar de Dia. Una de les grans novetats serà el redisseny de l’espai a l’emblemàtic escenari SonarVillage by Estrella Damm.

Per la seva part, Sónar+D, cita anual ineludible per a professionals de les indústries creatives, l’art, la ciència i la tecnologia, oferirà al 2023 i exclusivament per a Acreditats una programació especial de masterclasses, conferències, demostracions i trobades des de primera hora del matí. El dijous 15 de juny estarà dedicat a la innovació en la música, mentre que el divendres 16 se centrarà en les interrelacions entre art, tecnologia, ciència i societat.

També ampliarà la seva àrea expositiva per presentar projectes que treballen en els camps del vídeo, el so 360º, les realitats mixtes -Realitat Virtual (VR) i Realitat Augmentada (AR)- i eines i prototips creatiu-tecnològics. Molt aviat, s’obrirà una convocatòria per participar en els diferents espais, ja sigui per exposar projectes a la nova àrea expositiva o presentar-los en community meetups.


Els Abonaments, Abonaments VIP i Acreditacions continuen a la venda

De moment, estan a la venda els Abonaments, Abonaments VIP i Acreditacions. La resta de tickets sortiran a la venda més endavant.