Sense techno, no hi ha Sónar

7/06/2022

El gènere de l’electrònica underground que més ha crescut i evolucionat en els últims anys s’esplaiarà a Sónar Barcelona 2022 com mai abans. Es fusionarà amb altres estils, es mostrarà en format DJ i en format live i compaginarà superestrelles del 4/4 amb artistes de les escenes més allunyades dels focus.

Alguns dels artistes amb més renom de l’escena techno internacional seran els encarregats de fer tremolar les bases de SonarClub fins a les 7:30 del matí. Per la cabina de la pista de ball més gran del món passaran en la nit de dissabte tres productores i DJs que passen pel millor moment de la seva carrera artística: la belga Charlotte de Witte amb la seva fusió de techno big-space i trance-nostalgia; la napolitana Anfisa Letyago amb la seva aposta per un techno melòdic al mateix temps que àcid; i la sueca La Fleur, amb una selecció underground que combina grans hits amb perles ocultes. A més, també hi serà el neerlandès Reinier Zonneveld, que debuta al festival amb el seu live d’acid techno desbocat.

Abans, el divendres, per aquest escenari passaran també el canadenc Richie Hawtin amb el seu so techno minimalista i la brasilera ANNA, una de les estrelles en auge del gènere, que per Sónar ha preparat un live a/v especial juntament amb Maotik.

SonarLab by Resident Advisor veurà també dues de les actuacions techno més contundents d’aquest Sónar 2022. El divendres, serà el torn de l’alemany Skee Mask, que arriba amb el seu àlbum auto-editat A i la seva mescla de breaks, electro i techno. Una mescla molt similar és la que oferirà la infal·lible selectora també alemanya Helena Hauff el dissabte, sempre amb la seva característica personalitat punk i la seva clara aposta per l’industrial com a senyal d’identitat.

Els amants dels vessants més durs i agressius del gènere tenen una -llarga- cita a SonarCar, el club circular dins del festival amb so immersiu, en la nit de divendres. El col·lectiu queer berlinès Herrensauna XXL debutarà al nostre país amb un showcase de 6 hores a quatre mans, en el qual Salome, CEM, MCMLXXXV i l’heroi nacional Cadency, aka del madrileny Héctor Oaks, convertiran l’espai en una absoluta rave.