‘Pools’ - Una nova manera d’explorar el lineup de Sónar 2022

26/05/2022

‘Pools’ ha estat dissenyat per a ajudar al públic de Sónar 2022 a navegar per un lineup que compta amb més de 100 actuacions i 150 artistes.

Cada pool correspon a un determinat estil o mood (estrictament genre-fluid), que es relaciona amb uns altres mitjançant aquells artistes que tenen en comú. D’aquesta manera, es mostra com els vincles, temes i narratives ocultes recorren els vasos comunicants de Sónar Barcelona 2022.

Així doncs, Unmissable Electronic Music, amb alguns dels noms més grans del lineup -de The Chemical Brothers a Moderat o The Blessed Madonna-, flueix cap a Underground Superstars, que compta amb Helena Hauff i Overmono. Tots dos estan també al costat dels seus compatriotes a Let them hear techno (amb Anfisa Letyago i grans del gènere com Richie Hawtin o Charlotte de Witte) i It’s a UK ting (que compta amb el showcase de drum ‘n bass de Critical Soundsystem, la superestrella rap AJ Tracey i la DJ emergent Jyoty).

Slow and low es fixa en els artistes més down-tempo -encara que sempre ballables- del lineup, amb els reis de l’amapiano Kabza De Small x DJ Maphorisa (Scorpion Kings) i Kamo Mphela al costat dels ritmes llatins reposats de DJ Python i ETM. Aquest últim es troba també a Rhythm is a dancer, que se centra en els performers més percussius del festival, anant de Batu a Venus X, passant pel projecte rap col·laboratiu i corrosiu de DJ Scotch Egg, Scotch Rolex ft MC Yallah & Lord Spikeheart. L’esperit punk està més viu que mai en aquest trio, com ho està en altres shows inclosos a Punks with synthesisers: de les live bands de LSDXOXO i Louisahhh a l’AV show apocalíptic d’Amnesia Scanner.

L’experimentació segueix en l’epicentre del projecte de Sónar, com mostra el pool Outer reaches: Martin Messier, Eli Keszler, Hamill Industries & Kiani Del Valle… Encara que els shows espectaculars no falten a Sónar, hi ha alguns que suposaran autèntiques Performances without parallel: ja sigui el ‘Liquidación Total Por Cierre’ de la icona queer Samantha Hudson, la festa non-stop de Lady Shaka o el debut d’Arca a Sónar de Nit. La figura veneçolana és també una de les Charismatic voices, juntament amb serpentwithfeet, Eartheater, Lyra Pramuk o les ídols locals Tarta Relena.