NFT Exhibition curated Sónar | Tezos: una galeria que es viu com una peça av

9/06/2022

NFT Exhibition curated Sónar | Tezos és en part una galeria d'art i en part una peça audiovisualque. Una composició de 12 pantalles sincronitzades mostrarà el treball d’una selecció d’artistes que estan agitant el blockchain d’NFT a NFT.

Més enllà de la polarització d’opinions que suscita la cripto-esfera, l’art basat en arxius (de vídeo, àudio, imatges o codi generatiu) ha trobat el seu lloc al blockchain i les plataformes de cripto-art.

L’exposició vol posar el focus en la diversitat de llenguatges i estètiques que es donen en l’art digital. De treballs fets en col·laboració amb intel·ligències artificials per artistes visuals com Memo Akten, Sofia Crespo o Mario Klingemann a la poesia GPT de Sasha Stiles o l’art generatiu de Casey Reas, Alba G. Corral, Zancan o Anna Carreras. Les representacions del cos humà (o posthumà) es mostren en l’obra de Patrick Tresset, Harriet Davey i el duo Operator; i la naturalesa i l’ecologia s’exploren des dels angles de la geologia (Joanie Lemercier), la biologia (Agoria) i el canvi climàtic (Kelly Richardson), o experimentant amb la mateixa naturalesa de maneres sorprenents -Luna Ikuta elimina el color de les plantes i les submergeix en aigua per a crear uns bouquets d’efecte eteri i fantasmal-. La galeria també recull NFTs dels eterns col·laboradors Ali M. Demirel i Richie Hawtin, sota el seu àlies Plastikman, i del director escènic i artista visual català Franc Aleu.

NFT Exhibition curated Sónar | Tezos estarà oberta a tot el públic de Sónar de Dia durant les tres jornades de dijous, divendres i dissabte, de 13:00 a 20:00, a l'àrea SonarMàtica by Tezos.