Meet Catnapp: entrevista i playlist

1/04/2019

A mig camí entre l’electro pop combatiu de Peaches i la deconstrucció sonora de la club music que practiquen alguns dels seus coetanis europeus (pensem en segells com Staycore, Janus o PAN), la música que fa Amparo Battaglia sota l'alter ego de Catnapp és igual de contundent que contagiosa. Si bé els seus tracks transmeten la sexualitat i la urgència de l'escena techno de Berlín, també hi ha en ells elements de postpunk i rap, que sorgeixen a la superfície amb més força encara quan actua en directe. Després d'haver presenciat de prop alguns d'aquests shows, podem assegurar que la seva actuació a SonarXS el dijous 18 de juliol és una cita obligada de la programació d’enguany de Sónar de Dia.

Catnapp ens ha preparat una playlist amb alguns temes preferits que serveix per a escalfar el seu directe al festival, i també, a la vegada, per a posar banda sonora a aquesta entrevista que segueix a sota.

Hola Amparo! Com va la gira per Sud-amèrica?

Súper bé. He pogut veure a molts dels meus vells amics, a la meva família i al meu gat. Sempre és bo tornar i actuar aquí després de tant temps. No només a Buenos Aires, sinó també a Còrdova, on tinc molts amics. És molt especial per a mi tocar allà, la gent sempre és molt enèrgica i amable.

Ens has preparat una llista de reproducció increïble com a prèvia del teu concert al festival. Pots parlar-nos d'alguns dels temes que has triat?

La llista és una mescla de nous sons que he estat escoltant últimament, nous músics i productors que he conegut i alguns clàssics. La idea quan vaig pensar en com fer-la va ser imaginar-me una situació de prefesta, just abans de sortir. Una de les artistes que he triat és BABii. La vaig conèixer al SXSW de Texas aquest any, quan les dues hi vam anar a tocar. En canvi, a OKLOU, per exemple, la vaig conèixer online. És una productora francesa increïble, molt fresca. També vaig incloure alguns talents locals emergents, com Ca7riel, que és també de Buenos Aires.

Crec que és interessant que hagis triat molt de rap, a més de sons de club fracturats. Et veus a tu mateixa com una rapera?

No em veig com una rapera, no. Admiro la veritable habilitat del rap i el freestyle, però només faig servir aquest tipus d'expressió en determinades ocasions. És com triar un color per a una pintura o un so per a un sintetitzador.

Hi ha algun artista del line up que et vingui de gust veure especialment?

A Rejjie Snow, que està tocant el mateix dia que jo, crec. I A$AP Rocky. Espero poder assistir al seu show, ja que hauré de viatjar de tornada a Berlín bastant ràpid després del meu concert.

Quina és la teva relació amb Sónar? Has estat abans al festival de Barcelona?

Vaig actuar a Sónar Buenos Aires l'any passat. No he pogut anar encara a Sónar Barcelona, però sempre he escoltat als meus amics parlar-me sobre Sónar i OFFSónar, i com han gaudit de l’experiència. No puc esperar ja més per a viure-ho per mi mateixa!

Ets argentina, però ja fa anys que vius a Alemanya. Què et va fer mudar-te a Berlín des de Buenos Aires i com has arribat a la direcció musical en la qual et trobes ara?

És molt difícil créixer a Argentina o desenvolupar-te com a artista si no estàs tocant directament rock. I més encara si les teves lletres no són en castellà. Et jutgen molt ràpidament i ningú s'atreveix a invertir en tu. El país es troba en una situació econòmica tan dolenta que els pocs que poden invertir acostumen a decantar-se per un producte, diguem-ne, més "segur". Tampoc hi ha molt de públic per la música que faig. I al mateix temps vaig sentir que no hi havia molt més per a aprendre allà, i que necessitava que m'inspiressin noves coses, noves persones i expressions artístiques d'altres llocs. M'influeixen i m'inspiren moltes coses diferents; hi ha molts sentiments que vull transmetre, diferents formes en les quals vull sonar, diferents maneres també en les quals m'agradaria que el públic rebés la meva música, molts missatges que m'agradaria enviar.... Totes aquestes coses juntes donen forma a la música que faig.