Les cases del house a Sónar 2022

31/05/2022

La música house ha fet ballar als clubbers durant gairebé quatre dècades... i no hi ha dubte que continuarà fent-ho durant moltes més. Amb artistes que defensen tant els sons clàssics com les noves variants del gènere, el lineup de Sónar d’enguany diu que, mentre existeixi la música house, aquesta sempre tindrà casa seva al festival.

Dos noms són imperdibles per als amants dels sons clàssics a Sónar de Nit. The Blessed Madonna ha passat de l’Smartbar de Chicago als majors escenaris del món. Marea Stamper, ara convertida en resident i especialista en house de la BBC Radio 1, promet oferir un closing set tan desafiador com alliberador a SonarPub by Thunder Bitch el dissabte a la nit. Just abans d’ella, en el mateix escenari, estarà Folamour, que presentarà el seu edificant Power to the PPL A/V show.

Els herois del house underground abunden a Sónar de Dia. Jayda G és, sens dubte, l’estrella emergent més prometedora en aquest terreny. El seu enèrgic set de clausura el dijous a SonarVillage by Estrella Damm és un ‘must’. I el dissabte, en el mateix escenari, Kiddy Smile, icona indiscutible de l’escena ballroom de París, incendiarà la pista amb un set de tancament perfectament coreografiat. Un altre dels plats forts arribarà amb els revivalistes de l’acid house Paranoid London, que oferiran el dijous un live set analògic juntament amb el cantant Josh Caffe.

Tornant a Sónar de Nit, l’elegant i cinematogràfic duo parisenc The Blaze torna a escena el divendres amb un nou espectacle en viu i música inèdita. Els entesos ja hauran vist que s’aproxima un gran tancament amb Midland & Shanti Celeste aquella mateixa nit. Els dos versàtils selectors britànics pujaran junts a cabina per primera vegada mentre surt el sol a SonarLab by Resident Advisor.

El so baix, lent i jazzístic de l’amapiano sud-africà ha arrasat en l’underground dels últims anys. Qui millor per a presentar-lo a Sónar que alguns dels artistes més importants del gènere? Primer, el divendres, la superestrella de Johannesburg Kamo Mphela aportarà la seva desimboltura, actitud i ball a Sónar de Dia. I el dissabte a la nit, a SonarCar, els padrins del gènere Kabza De Small x DJ Maphorisa estendran els lànguids ritmes i les ondulants línies de greus de l’amapiano durant 6 hores, actuant junts com a Scorpion Kings per primera vegada a Espanya.