El futur de l'underground a Sónar 2019

11/07/2019

Fins ara, en el nostre repàs al line up de Sónar 2019, ens hem centrat en aquells artistes que assenyalen el camí cap al futur de l'escena urbana i la club music, i els artistes experimentals que projecten els límits de la música cap a noves direccions. Però també hi ha una altra escena, just davant dels nostres ulls, formada per artistes locals que han assaltat el mainstream sense cap mena de complex i servint-se exclusivament dels seus propis mèrits i recursos. Parlem dels MCs, productors i vocalistes que inventen nous mons amb els seus ritmes i les seves rimes, traçant un pla i un camí per a l'escena que ha de venir.

Des de la ciutat natal de Sónar, Barcelona, el rapper Cecilio G, "el rei del Bogatell", amb un nou àlbum sota el braç, està planejant una actuació molt especial a SonarXS el dissabte 20 de juliol, mentre la diva del dancehall digital Bad Gyal, recentment fitxada per la "major" Interscope Records, exhibirà els seus nous tracks i els seus inimitables moviments el mateix dia sobre l'escenari de SonarVillage. Per la seva banda, tres dels productors responsables dels èxits més importants del trap de l'any passat, Fake Guido, Enry-K i $kyhook, prendran el control de la cabina a Sónar de Nit.

Venint de més lluny, i representant l'excel·lent moment de l'escena underground de la península, l'enigmàtic rimador andalús Dellafuente presentarà el seu nou LP a SonarDôme el divendres 19, mentre el superproductor i MC madrileny Dano posarà en escena el seu espectacle "istmo" al mateix espai el dia següent, dissabte 20.

A més d'ells, s'esperen amb ansietat les actuacions de l'eivissenca Aleesha (el seu tema "Peligrosa" és un dels èxits de l'estiu) i de la jove cantant càntabra Deva (abans D'Valentina) amb el seu trap-r&b de llarg recorregut.

Independentment de gèneres i estils, tots aquests artistes són la prova que l'escena espanyola està un moment especialment excitant i es posicionen clarament com el futur de l'underground a Sónar 2019.