7 noves raons per a venir a Sónar+D 2022

28/04/2022

L’edició més interactiva i atractiva de Sónar+D fins avui continua creixent. Avui, s’anuncia un nou espai expositiu, a més de nous artistes i participants. Queden poques setmanes per a fer-se amb una Acreditació i, així, tornar a gaudir en persona de l’experiència Sónar+D al complet.
 
SonarMàtica, un nou espai expositiu

Sónar+D amplia la seva programació amb noves propostes que indaguen en els paradigmes més trencadors de l’art digital. SonarMàtica és un nou espai dedicat a l’exposició d’instal·lacions i obres d’art digital que conviden a la reflexió i a l’exploració de nous límits. L’espai es concep com una galeria d’art, amb artistes de Catalunya, Espanya i la resta del món.
 

Més noms pel programa +D

Els escenaris SonarComplex i Stage+D, tots dos part de l’oferta de Sónar+D, també revelen avui nous noms, com JASSS & Ben Kreukniet, Martin Messier i Craig Leon, que se sumen al lineup d’actuacions musicals. Craig Leon també serà part del programa de conferències, juntament amb d’altres com Monira Al Qadiri & Raed Yassin, Constanza Piña i la masterclass sobre Web3 de Bas Grasmayer & Kaitlyn Davies a SonarÀgora.
 

Beneficis exclusius per a Acreditats
Els Acreditats tenen accés prioritari a les masterclasses en l’espai d’aforament limitat SonarÀgora, la qual cosa suposa un dels principals avantatges d’adquirir una Acreditació. Aquesta garanteix també l’accés exclusiu a Lounge+D by Patreon, així com a les zones VIP, els bars i restaurants i l’accés preferent i ràpid a Sónar de Dia i Sónar de Nit. Enguany, Lounge+D by Patreon no és només un lloc per a agafar forces, prendre alguna cosa i fer contactes, sinó que, per primera vegada, també inclourà l’espai Corner+D by Patreon, un entorn íntim per a dur a terme sessions de Q&A exclusives amb artistes i participants, només per a Acreditats. Entre els avantatges de l’Acreditació, també està l’accés al concert inaugural de dijous a Sónar de Nit amb Nathy Peluso i, com sempre, la Bossa Sónar 2022 dissenyada exclusivament per DESIGUAL, entre altres coses. Pots repassar tots els detalls aquí.
 
Una estrena per a tancar Stage+D cada dia
Centrant-nos en les noves incorporacions al programa, JASSS & Ben Kreukniet estrenen ‘A World Of Service’, un espectacle que utilitza la dissolució dels límits per a explorar la nostra psique col·lectiva. Es tracta d’una presentació audiovisual completament nova de l’àlbum més recent de JASSS, creada en col·laboració amb l’artista visual i col·laborador de Massive Attack Ben Kreukniet, que tancarà el nou Stage+D els tres dies.
 
Darreres incorporacions a SonarComplex
Martin Messier també evita superfícies i aprofundeix amb la seva actuació ‘Echo Chamber’, una exploració de la ressonància sònica i visual, inspirada en l’acupuntura i l’ultrasò. Actuarà a SonarComplex, per on també passarà el llegendari productor i músic Craig Leon per a interpretar les seves composicions electròniques pioneres.
 
Conferències performatives
La interacció entre el passat i el futur inspira la “música folklòrica interplanetària” de Leon: oferirà una talk a Stage+D prèvia al seu concert. ‘Ecologia i Ficció’, un tema de conversa clau a Sónar+D enguany, ofereix un espai perquè altres artistes explorin el vaivé entre el folklore i el pensament especulatiu. La presentació híbrida de Constanza Piña mostrarà com un antic sistema de codificació andí, el khipu, va anticipar la informàtica moderna durant molts segles. L’artista visual kuwaitiana Monira Al Qadiri, que s’inspira en les antigues cultures d’Orient Mitjà i en els estats petrolífers moderns, presentarà un assaig audiovisual acompanyada pel músic i artista Raed Yassin.
 
Una masterclass sobre la Web3
I, finalment, els experts Bas Grasmayer i Kaitlyn Davies impartiran una masterclass sobre internet descentralitzat, NFTs, contractes intel·ligents i tot allò relacionat amb la Web3, un altre dels temes claus de Sónar+D 2022. Serà un bon complement per a les exposicions d’art digital a SonarMàtica, així com un motiu de reflexió idoni per a qualsevol de les moltes converses que sorgiran al llarg de les tres jornades a Lounge+D by Patreon.