L'àrea gastronòmica de Sónar de Dia comptarà aquest any amb els menús exclusius de, ni més ni menys, 3 xefs amb estrella Michelin.
Dijous 15
Albert Raurich, del Restaurant Dos Palillos
(Elisabets, 9. Barcelona) "Albert Raurich va ser durant set anys el cap de cuina del restaurant elBulli, però no fa cuina bulliniana. Raurich ha canviat totalment de registre, demostrant ser un cuiner valent i imaginatiu. Dos Palillos és un restaurant gastronòmic que s'amaga darrere d'una aparença de bar de barri, en ple Raval. Un proposta suculenta, amb nous sabors i textures i veneració radical cap al producte. Cuina japonesa creativa, plats thai i de tendències orientals en general, impossible d'etiquetar. Albert s'inspira en la seva pròpia gula, en el que li agrada menjar, per jugar amb matisos d'acidesa, picant i umami. Una cuina amb majúscules". Philippe Regol, Observación Gastronómica.
Divendres 17
Víctor Quintillà, del Restaurant Lluerna
(Rafael Casanovas, 31. Santa Coloma)
"Fer-se un nom en l'univers de la cuina amb un restaurant a Santa Coloma de Gramenet, situat a l'extraradi de Barcelona, no és gens fàcil. Quintillà ho ha aconseguit lluitant humilment, defensant el producte de proximitat i l'estacionalitat, abanderant la marca Km 0 de slowfood, acostant la ciència als fogons i cuinant divinament. Pura passió". Pep Palau, Fòrum Gastronòmic.
Dissabte 18
Xavier Pellicer del Céleri
(Marimón, 5. Barcelona)
"Xavier Pellicer representa l'ofici de cuiner en el millor sentit de l'expressió. Pellicer té allò que els francesos, dels quals va aprendre molt, denominen "tour de main", el domini del gest, que li permet elevar a alta categoria qualsevol menjar que prepari per senzill que pugui semblar. I si durant anys va aplicar aquesta classe i capacitat a restaurants de luxe de fama internacional, ara ha sabut transformar-se i llegir molt bé el present i el futur, creant i dirigint una proposta més informal, propera en formes i producte, sana i vegetal".
Toni Massanés, Fundació Alicia.
En col·laboració amb Josper