Closing Night "Death Speaks" by David Lang: performed by Stargaze and Nico Muhly

US

  • Diumenge 18 20:30 - 21:30

    Sónar de Nit - L'Auditori

La mort mai va sonar tan bé

La col·laboració de Sónar amb les Sampler Series de L’Auditori de Barcelona suma un nou capítol amb l'estrena a Espanya de “Death Speaks”, obra del prestigiós compositor americà David Lang. L'àlbum, elogiat unànimement per la crítica especialitzada i escollit com un dels millors discos del 2013, gira al voltant de la mort, donant-li veu (com el seu títol indica) en cinc llargues composicions que dilueixen la frontera entre el pop i la música contemporània. El disc, basat en lieders de Franz Schubert, ha comptat amb la participació de músics com Nico Muhly (qui estarà tocant el piano al concert), Owen Pallett o Bryce Dessner (de The National), i a Barcelona estarà interpretat per l'excel·lent col·lectiu de músics berlinès Stargaze, liderats pel director d'orquestra André de Ridder. Les peces de Lang no eludeixen la foscor de la mort, però la doten al mateix temps d'una estranya proximitat i una extraordinària bellesa.


David Lang, el compositor

Nascut a Los Angeles i resident a Nova York, Lang està considerat com un dels millors compositors contemporanis actuals i una de les figures clau del post-minimalisme. Apassionat i prolífic, Lang coneix perfectament els postulats del classicisme però al mateix temps inventa constantment noves possibilitats per a la música contemporània amb les seves obres, més volcàniques en els seus inicis i més contingudes i madures amb el pas del temps. El compositor americà ha obtingut alguns dels premis més importants en la seva disciplina, entre ells el Pulitzer (l’any 2008, per “The Little Match Girl Passion”), el Grammy, i recentment fins i tot una nominació a l'Oscar pel tema “Simple Song #3”, inclòs a la pel·lícula de Paolo Sorrentino “Youth”.


La peça "Death Speaks" serà interpretada per:

Stargaze

En aquesta ocasió els intèrprets de “Death Speaks” seran Stargaze, col·lectiu obert d'instrumentistes amb seu a Berlín que es mouen lliurement entre la música contemporània, la clàssica, l'electrònica i el pop. La seva llista de col·laboracions és llarga i variada, incloent artistes com Julia Holter, Koreless, Nils Frahm o Lee Ranaldo i bandes com Matmos, These New Puritans o The Dodos, entre molts d’altres.


Nico Muhly, al piano

Nico Muhly arriba a Sónar per actuar en directe per primera vegada al festival, com a part del showcase del segell islandès Bedroom Community. El compositor i multi-instrumentista americà, en principi adscrit a la música clàssica i contemporània, ha transcendit els cercles habituals d'aquests gèneres movent-se en múltiples camps i col·laborant amb gran varietat d'artistes, des de Grizzly Bear a Björk, passant per Philip Glass, Joanna Newsom o Antony And The Johnsons, a més de la majoria dels membres de la plataforma fundada per Valgeir Sigurdsson (on ha publicat quatre àlbums fins avui). Músic d'un talent fora del comú i amb un currículum realment impressionant per a algú que encara no ha complert els 40 anys, Muhly ha composat dues òperes, "Two Boys" (2010) i "Dark Sisters" (2011) i està treballant en la tercera, comissariada per la Metropolitan Opera House de NY i inspirada en el fim "Marnie", d'Alfred Hitchcock. També ha treballat per a companyies de teatre i ballet, ha composat música de cambra, simfonies i bandes sonores, i ha escrit arranjaments per Sufjan Stevens, Rufus Wainwright i The National, entre d'altres.

L'abonament i l'acreditació Sónar no donen accés a aquest concert.
50% de descompte per al públic de Sónar.


davidlangmusic.com
nicomulhy.com
we-are-stargaze.com
www.auditori.cat/ca/david-lang--stargaze


logo auditori