Electrònica i creativitat digital en la proposta de Sónar per al TodaysArt Festival

22/09/2016

Sónar anuncia la seva col·laboració en la propera edició del TodaysArt Festival, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de setembre a La Haia. Com a membre de la iniciativa We Are Europe, Sónar contribuirà a la programació internacional del festival amb actuacions i propostes relacionades amb la cultura digital.

La cita comença el divendres 23 amb l'artista multidisciplinari, performer i coreògraf Hiroaki Umeda , que presenta Intentional Particle, una obra en la qual l'energia del moviment es fa visible i pren la forma de paisatges digitals a través de l'ús de sensors manipulats en directe per Umeda.

L'artista canadenca Myriam Bleau tindrà una doble presència al festival. El divendres presenta una nova peça, autopsy.glass, en la qual manipula copes de vi per crear escultures i universos sonors. El dia 24 Bleu engega els Soft Revolvers, una experiència visual espectacular i hipnòtica amb baldufes que emeten llum i so, el gest del qual recorda al turntablisme de vella escola.

El divendres també actuaran els espanyols bRUNA & Wooky, pioners de l'electrònica cerebral i ballable, amb projeccions visuals en directe a càrrec de l'artista visual Alba G. Corral.

Sónar+D també té el seu espai al festival. El dissabte 24 proposa tres conferències que tracten temes com la relació de l'art amb la ciència, l'activisme digital o els nous formats creatius: Art, Astrospace and MoonMars, Decentralize! i Novel Tools for Sonic Manifestations.

 

Sobre TodaysArt:

TodaysArt ha combinat des del seus inicis (2005) a artistes locals i internacionals, intel·lectuals i espectadors, i ha actuat com a plataforma interdisciplinària per al talent internacional, amb creadors consagrats i pioners que han explorat noves formes d'expressió. TodaysArt promou i fomenta la innovació, la creativitat i l'interès públic per les tendències contemporànies en les arts, la cultura i la societat.

 

Sobre We Are Europe:

We Are Europe és una iniciativa cultural basada en l'aliança col·laborativa de vuit festivals europeus, que uneixen les seves forces per a promocionar, crear i produir propostes definides per la diversitat creativa i el desenvolupament social.