John Luther Adams + Barcelona Symphony Orchestra

US-ES

  • Dijous 16 20:30 - 21:15

    Sónar de Nit - L'Auditori

Sónar i L’Auditori

Sónar i L’Auditori de Barcelona reprenen la seva col·laboració per presentar conjuntament “Become Ocean”, composició per a orquestra de John Luther Adams que serà dirigida per Brad Lubman i interpretada per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

“Become Ocean” es troba a mig camí entre la simfonia i l’ambient contemporani, traslladant l'estètica i el so dels drones electrònics al llenguatge simfònic orquestral. La peça, de 42 minuts, està inspirada en la massa oceànica del Pacífic i planteja un toc d'atenció sobre el progressiu desglaç de les regions àrtiques a conseqüència de l'escalfament global. “Become Ocean” ha estat distingida amb el Premi Pulitzer de música de l'any 2014 i amb el Grammy a la millor composició contemporània de 2015, i és assenyalada com una obra destinada a obrir nous camins per a l'escriptura simfònica del segle XXI. El famós crític del New York Times Alex Ross, autor del llibre “El Ruido Eterno”, ha definit la peça com “l'apocalipsi més preciós de la història de la música”.

Nascut l’any 1953 a Mississipi i resident a Alaska des de 1978, John Luther Adams és un dels més prestigiosos compositors americans dels últims temps. La seva trajectòria està estretament vinculada als moviments ecologistes, i les seves obres més importants, a les quals sovint introdueix elements electrònics, pretenen alertar sobre els perills de la destrucció dels espais naturals per part de l'home. Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements, com el William Schuman Award de la Universitat de Columbia pel profund significat i l'abast global del seu treball. Ha exercit la docència a Harvard i a alguns dels més importants conservatoris d'Estats Units, i des de fa uns anys treballa activament amb l'Òpera i l'Orquestra Simfònica d’Anchorage, a Alaska.

Aquest concert se celebrarà el dijous 16 de juny de 2016 a les 20:30 hores, a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori.http://johnlutheradams.net
http://www.auditori.cat